sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Pehmopanssari / Pangolin mohair sweater

Mohairsekoitelangat ovat mukavan pehmeitä ja bongailen niitä alekoreista ja kirppareilta. Tähän neulepaitaan upposi kirpparilta löytyneitä violettiä ja harmaata, uutena ostettuja Lankavan Milla-mohairlankaa ja Novitan Unelma-lankaa sekä äitini vanhasta neuleesta purettua kirkkaan pinkkiä lankaa tuplana. Neuloin Pangolin -neulepaidan Anna & Heidi Picklesin ohjeella. Ohje maksoi alle 8 euroa ja langat pari kymppiä. Ohje oli englanniksi ja norjaksi ja melko lyhyt. Jouduin hyppelemään norjan ja englannin välillä, sillä toisessa mitat oli ilmoitettu tuumissa ja toisessa senteissä. Myös tekniikan oppimiseen meni hetki, sillä paita neulottiin pieni pala kerrallaan poimien aina silmukat edelliseltä kierrokselta.  Käytössä oli 5 mm ja 6 mm puikot.

 I like super soft mohair yarns. So I pick odd colours from thrift stores and yarn store sales when I see them. They could easily be used in this Pangolin sweater by Anna & Heidi Pickles. The pattern was pretty short and in both English and Norwegian. I had to jump between the instructions as one was in centimeters and the other in inches, and I think better in cents but understand the inch-ridden English better. But the result is cosy. The needles I used were 5 mm and 6 mm. The pattern cost about 8 euros and the yarns around 20 euros.
Baskeri ja hame kirppisostoksia kuin myös takki ja reppu maassa. Sukat ja käsilaukku itse tehtyjä. Poolo ja kengät uutena ostettuja. Tavoitteena oli Pariisi ja/tai sirkus -tyylinen asukokonaisuus.

The beret, skirt and coat and backbag are all second hand finds, the socks and purse are diy, and the black turtle neck and shoes bought as new. I aimed for a Paris/circus look.