sunnuntai 23. helmikuuta 2020

60-luvun villahame / 1960s woolskirt

Olin ostanut kirpparilta 1960-luvun villahameen, jonka laitoin tarkemmin ajattelematta 40-asteiseen pyöritykseen pesukoneeseen, jossa se kutistui. Vyötärönauha ei enää mennyt kiinni ja vetskari ja helma vinoutuivat. Korjasin asiaa leikkaamalla uuden vyötärökaitaleen jämäkankaasta ja ompelemalla uuden vetoketjun, mutta voi olla että hame kaipaa vielä jonkinlaista korjaamista. Hame on kuitenkin mukavan lämmin ja väreiltäänkin pehmeä.

I got this skirt from 2nd hand shop and it is pretty likely to be from the 1960s as it is all woolly and rusticy and the seams are quite simple. I put in the washing machine where it shrank. As it is bias-cut, it got all wonky and the zipper and waistband didn't fit anymore. So I tried to do damage control and fixed some details, though this might still need some work. I like the colour and the warmth of wool very much though, so this is really worth refashioning.
Hattu ja neulepaita ovat omatekoisia. Hattu on Snowfall hat ja paita muokattu versio Lampaankasvattajan paidasta. Lapaset löytyvät kotoa ja ovat vanhat ja luultavasti isoäidin tai isotädin neulomat. Sukkikset lahja ja kengät uutena ostetut.
The Snowfall hat and the sweater that is a modification of a Finnish pattern Lampaankasvattajan paita are diy. The mittens are decades old and found at home and likely made by either by my granny or her sister. The stockings were a gift and the shoes I bought as new.