sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Laukkujen pikapaikkaus / Handbag mini-mend

Pari käsilaukkua oli rikkoutunut jo aikoja sitten ja olin pinonnut ne jonnekin hyllylle korjaamista odottamaan. Nyt tartuin neulaan ja paikkasin ne. Mustasta laukusta oli irronnut vetoketju ja onneksi se oli korjattavissa pujottelemalla vetoketjun pää takaisin paikalleen ja ompelemalla revennyt sauma umpeen, jottei vetoketju tipahda pois uudelleen. Beigestä laukusta oli katkennut olkahihna. Se oli alunperinkin vain ohuen nahanpalan varassa, eli heikko lenkki. Leikkasin kotoa löytyneestä sinisestä nahasta pari palaa, jotka molemmat ompelin paikalleen. Jos olisin perfektionisti, olisin ehkä lähtenyt etsimään väriltään yhteensopivaa nahanpalaa esimerkiksi kirpparin vyövalikoimista, mutta nyt pärjäsin kotoa löytyneillä tarvikkeilla, ja näkyvä paikkaaminen on onneksi ajankohtaista.

Couple of handbags were in need of mending. The black bag had a broken zipper, that luckily could be slid back into place, and the end stitched closed. The beige bag had a broken strap. Even the original piece seemed quite weak in inspection, so I cut two peaces of leather found from mom's stash and stitched those in place. I did break into sweat trying to get my ordinary sewing needle through several layers of leather, but managed to do that even if the result isn't quite perfect. The colour is more on the visible-mend side of things, but that just hopefully adds character.

Pallomekko on omatekoinen. Hattu, musta laukku ja toinen rakkekoruista on valmisvaatteita ketjuliikkeistä. Vaaleanruskea laukku on kirpputorilta jostain Keski-Euroopasta ja toinen rannekoru äidin.

The dotty dress is DIY. The hat, black handbag and one of the bracelets are ready-to-wear purchases. The beige bag is from a thrift store somewhere in Central Europe, bought years ago. And one of the armbands is mom's.